Een 3D printer kopen voor kinderen (2023)

De beste 3D printers voor kinderen

3D Printers voor kinderen

Wil je een 3D printer kopen voor je telg? Dan is dat ook mogelijk. Het aanbod is dan niet heel erg groot, maar er zijn wel degelijk 3D printers die ook geschikt zijn voor de jonge enthousiasteling. Ook hier letten we op de onderstaande punten:

  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Betrouwbaarheid

3D Printers voor thuis

Voor kids zijn er momenteel een aantal geschikte 3D printers op de markt die je prima thuis kan installeren: De XYZprinting Da Vinci Junior en de Flashforge Finder.

XYZprinting Da Vinci Junior

Prijs
Er zijn een aantal verschillende varianten van de Da Vinci Junior op de markt. Prijzen variëren tussen de 300 euro en 600 euro. In alle gevallen heb je dan een zeer gebruiksvriendelijke 3D printer in huis.

XYZprinting Da Vinci Junior 3D printer
XYZprinting Da Vinci Junior

We bespreken hier de specificaties die het merendeel van de beschikbare varianten met elkaar gemeen hebben. Uiteraard geldt per variant: Hoe duurder, hoe meer en beter de specificaties. Zo heeft de duurdere variant WiFi connectie, heeft de nieuwste een verwarmd printbed en is er een type die een iets grote printoppervlak heeft dan al z’n broertjes.

De XYZprinting Da Vinci Junior wordt compleet geassembleerd aan je geleverd. Geen gedoe dus met schroefjes en boutjes. Daarnaast is de 3D printer volledig gekalibreerd als je de stekker in het stopcontact doet. Je kan dus direct aan de slag!

Door de afgesloten behuizing komen er minder vervelende luchtjes vrij, en dat is wel zo prettig.

Met een printbed van 15 x 15 x 15 cm kan je met de Da Vinci Junior leuke prints maken. Deze zijn, net als bij de Flashforge Finder, van niet al te groot formaat. De objecten die je ermee print zijn van prima kwaliteit.

De Da Vinci Junior heeft een printbed die je niet kan verwarmen. Dit kan dus zorgen voor warping van je 3D prints.

>>> Lees hier meer over warping

De Da Vinci Junior werkt alleen met PLA filament. Dit hoeft niet meteen een nadeel te zijn. PLA is namelijk het meest gebruikte 3D filament en zorgt bij het printen voor een zoetige lucht.

Geschikt PLA filament is alleen filament van de fabrikant van de Da Vinci Junior, XYZprinting. Dit filament is over het algemeen aan de prijzige kant.

Betrouwbaarheid
De Da Vinci Junior van XYZprinting is vervaardigd van hard kunststof en kan prima tegen een stootje. Onderdelen zoals de extruder zijn met één druk op de knop makkelijk te vervangen.

Met de XYZprinting Da Vinci Junior heb je een leuke 3D printer in huis waar jij en je kind veel plezier aan zullen beleven.

Bekijk de prijzen van de verschillende XYZprinting Da Vinci Junior printers


Flashforge Finder

Met een prijs van rond de 250 euro is de Flashforge Finder prettig geprijsd.

Flashforge Finder 3D printer
Flashforge Finder

Gebruiksvriendelijkheid
Een groot voordeel van de Flashforge Finder is dat ie bij aanschaf compleet geassembleerd is. De afgesloten behuizing zorgt er verder voor dat er minder vervelende luchtjes vrijkomen. Deze specificaties zorgen ervoor dat het een 3D printer is die ook geschikt is voor kinderen.

Verder is een mooie specificatie dat je de printer kan laten werken via WiFi. Dit houdt in dat je je computer de printopdracht kan laten versturen naar de Flashforge Finder en op die manier gemakkelijk het printproces kan volgen.

Met een printbed van 140 x 140 x 140 mm kan je er leuke, maar niet al te grote prints me maken. De objecten die je ermee print zijn over het algemeen van prima kwaliteit.

De Flashforge Finder heeft een printbed die je niet kan verwarmen. Dit kan dus zorgen voor warping van je 3D prints.

De Flashforge Finder werkt alleen met PLA filament. Dit is het meest populaire 3D filament, dus dat hoeft niet perse als nadeel te worden ervaren. Wel is het zo, dat de meeste spindels PLA in de meeste gevallen niet passen op de spindelhouder van de Flashforge Finder. Dit houdt dus in, dat je veelal alleen specifiek door Flashforge vervaardigde spindels PLA moet kopen.

>>> Lees hier meer over PLA filament

De Flashforge Finder is een robuuste 3D printer die tegen een stootje kan. Ook dit zorgt ervoor dat ie uitermate geschikt is voor de jongere gebruiker.

Verder is het een zeer stille 3D printer, iets wat opvalt in vergelijking met de andere 3D printers die te koop zijn.

De Flashforge Finder is een leuke, handzame 3D printer, geschikt voor zowel beginners als voor de jongere mens.

Bekijk de prijzen van de FlashForge Finder


3D pen voor kinderen

3D printer pennen
3D printer pennen zijn leuk voor jong en oud.

Heb je zoiets van: “Een 3D printer vind ik nog net even niet geschikt voor mijn kind”? Maar je wilt je kind wel in aanraking laten komen met de wereld van 3D printen? Denk dan eens aan het aanschaffen van een 3D pen. Dit apparaat is zeer leuk en leerzaam voor jong en oud en is voor relatief weinig geld te koop. We hebben een speciaal artikel aan de 3D pen gewijd:

>>> Lees meer over de 3D pen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *