Een 3D printer kopen voor kinderen (2024)

De beste 3D printers voor kinderen

3D Printer voor kinderen

Wil je een 3D printer kopen voor je kind(eren)? Dan is dat ook mogelijk. Het aanbod is dan niet heel erg groot, maar er zijn wel degelijk 3D printers die ook geschikt zijn voor de jonge enthousiasteling. Ook hier letten we op de onderstaande punten:

  • Prijs
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Betrouwbaarheid

3D Printers voor thuis

Voor kinderen zijn er momenteel een aantal geschikte 3D printers op de markt die je prima thuis kan installeren: De Bresser REX Wifi 3D Printer, de 3D-Printer Easythreed Nano en de FLASHFORGE 3D Printer Finder 3.


Bresser REX Wifi 3D Printer

Prijs
Er zijn een aantal verschillende varianten van de Bresser 3D printers op de markt. Prijzen variëren tussen de 450 euro en 1500 euro. In alle gevallen heb je dan een zeer gebruikers- en kindvriendelijke 3D printer in huis.

De Bresser REX Wifi 3D Printer wordt compleet geassembleerd aan je geleverd. Geen gedoe dus met schroefjes en boutjes. Daarnaast is de 3D printer volledig gekalibreerd als je de stekker in het stopcontact doet. Je kan dus direct aan de slag!

Door de afgesloten behuizing komen er minder vervelende luchtjes vrij, en dat is wel zo prettig.

Voordelen van de Bresser REX 3D printer:
1. Er is een touch screen aanwezig voor prettige besturing van de printer;
2. Verschillende manieren van connecten via USB poort of flash drive, WiFi of de cloud;
3. Printen via de cloud via een geïntegreerde 2MP Camera;
4. Het printbed kan makkelijk verwijderd of vervangen worden.

De Bresser 3D Printer overtuigt door zijn mogelijkheden en eenvoudige, zeer compacte ontwerp en behoort daarmee tot de nieuwe generatie 3D printers. De printer is voorzien van kijkvensters aan drie zijden, waardoor 3D printen op het flexibele printplatform mogelijk is. Zelfs als de printer niet in gebruik is, kan de print voortdurend worden geobserveerd en gemonitord, omdat de printer een geïntegreerde camera biedt die indien gewenst via een APP kan worden geactiveerd en gebruikt. Bovendien kan de printer niet alleen via WIFI, maar ook via de cloudfunctie of via USB-verbinding met eindapparaten worden verbonden. De printer is geschikt voor pc’s, tablets en ook smartphones. Daarnaast zorgt het ingebouwde EPA-filter, dat schadelijke deeltjes uit de lucht filtert, voor schone lucht in de omgeving van de 3D-printer. De ultracompacte 3D-printer heeft een relatief groot printoppervlak tot maximaal 150x150x150mm. Ideaal voor op de studeerkamer.

Dankzij het gepatenteerde extruderontwerp kan de extruder in slechts enkele stappen snel en eenvoudig worden uitgevoerd. U hoeft de printer niet te demonteren om een ​​vervangende extruder te installeren. Plug-and-play met eenvoudige verandering. Bovendien beschikt de extruder over optimale ventilatie-eigenschappen, wat leidt tot hoogwaardige printresultaten.


Ondersteunende 3D filamenten

  • ABS filaent
  • PLA filament

>>> Lees hier meer over PLA filament

>>> Lees hier meer over warping

Bekijk de prijs van de Bresser REX Wifi 3D Printer


FLASHFORGE 3D Printer Finder 3

Met een prijs van rond de 250 euro is de Flashforge Finder prettig geprijsd.

Gebruiksvriendelijkheid

De uittrekbare, ingebouwde printbed maakt het mogelijk om deze uit de printer te halen en vervolgens de voltooide 3D prints gemakkelijker te verwijderen. Tegelijkertijd kan schade of compensatie op de bouwplaat worden geminimaliseerd.


De gepatenteerde mondstructuur is meerdere keren geüpgraded en de draad is gladder, wat de oppervlaktekwaliteit van het model verbetert en het risico op vastlopen van de extruder verkleint.


De FLASHFORGE 3D Printer Finder 3 beschikt over een intuïtief kalibratiedetectiesysteem om het waterpas stellen te vergemakkelijken. Je werkt goed gestructureerd met duidelijke berichten op het touchscreen display. En dit alles maakt kalibratie veel eenvoudiger en nauwkeuriger.

Out-of-the-box, minder energie. Een leuke STEM-educatieve ervaring in werktuigbouwkunde en elektronica.


Levenslange ondersteuning vanuit Flashforge
Flashforge biedt 12 maanden garantie, levenslange technische assistentie en 24 uur professionele klantenservice.

Bekijk de prijs van de FLASHFORGE 3D Printer Finder 3


3D pen voor kinderen

Heb je zoiets van: “Een 3D printer vind ik nog net even niet geschikt voor mijn kind”? Maar je wilt je kind wel in aanraking laten komen met de wereld van 3D printen? Denk dan eens aan het aanschaffen van een 3D pen. Dit apparaat is zeer leuk en leerzaam voor jong en oud en is voor relatief weinig geld te koop. We hebben een speciaal artikel aan de 3D pen gewijd:

>>> Lees meer over de 3D pen


amazon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *