3D Printer kopen | Welke soorten zijn er?

Welke 3D printer pas bij jou?

Welke 3D printer kan je het beste kopen?

Een 3D printer kopen die bij je past is nog niet zo makkelijk. Er zijn ontzettend veel soorten, merken en types 3D printers op de markt. Welke 3D printer je het beste kan kopen, bespreken we in dit blog. Daarnaast laten we je zien waar precies je een de 3D printers kan kopen.


Goedkope 3D printers

Je kan voor goedkoop gaan. Deze printers hebben in veel gevallen een klein print oppervlak waardoor je kleine objecten kan printen.

Daarnaast print een voordelige 3D printer in de meeste gevallen met een beperkt aantal soorten 3D filament.

Meer informatie en een grote selectie goedkope 3D printers vindt je op Amazon.nl .

>>> Lees hier meer over de soorten 3D filament


3D printers voor beginners

Als je beginner wil je een geschikte 3D printer waarmee je makkelijk uit de voeten kan. Dit zijn vaak plug and play printers die zonder veel poespas in elkaar gezet kunnen worden. Ben je een beginner, en weet je nog niet zo goed wat je met je nieuwe hobby aan moet? Dan raden wij je aan om goedkoop te beginnen. Mocht je nieuwe hobby niet echt bevallen, dan heb je in ieder geval niet een vermogen uitgegeven aan een 3D printer. Als in de toekomst blijkt dat het écht iets voor jou is, kan je altijd nog opschalen en een betere, vaak duurdere printer aanschaffen.

>>> Lees hier meer over 3D printers voor beginners


3D printer bouwpakket

In de 3D printer community zijn er veel ‘handige Harry’s’ die het geweldig vinden om stapje voor stapje, moertje voor moertje een complete 3D printer in elkaar te zetten. Voor deze mensen zijn er 3D printer bouwpakketten. Deze printers zijn in de meeste gevallen open source en je kan ze modificeren tot wat jij wilt. Meerdere printkoppen? Alle soorten 3D filament bruikbaar? Een mooie, persoonlijke kast om de printer? Je kan het zo gek niet verzinnen en je kan je printer zó bouwen, dat ie compleet aan al je wensen voldoet.

>>> Lees hier meer over 3D printers voor hobbyisten

3D printers op een rij.

De beste 3D printers

De beste 3D printers zijn vaak het prijzigst. Maar dan heb je wel wat. Je kan er alles mee printen tot in de kleinste details. Veel extra mogelijkheden zijn tot je beschikking en in veel gevallen kan je de meeste soorten 3D filament gebruiken.

Er zijn veel erg goede 3D printers te koop. Bekijk hier het aanbod:

>>> Lees hier meer over professionele 3D printers


Geschikte 3D printers voor kinderen

Ben je op zoek naar een geschikte 3D printer voor je kind? Dan zijn die tegenwoordig ook goed verkrijgbaar. De printers werken vaak alleen met PLA filament. Dit voorkomt nare geurtjes en is biologisch afbreekbaar.

3D printers voor kids hebben vaak een kunststof behuizing en kunnen tegen een stootje. Nadeel is wel, dat het print oppervlak meestal klein is. Dit zorgt ervoor dat je kleine objecten kan printen.

>>> Lees hier meer over geschikte 3D printers voor kinderen


3D printer kopen in de winkel

Er zijn ‘stenen’ winkels in Nederland die 3D printers in het assortiment hebben. Helaas is het aanbod niet heel groot en moet je vaak ver rijden om een dergelijke winkel te vinden.


3D printer het beste online kopen

Wil je een groot aanbod, goede service en de beste prijs? Kijk dan eens online bij de verschillende aanbieders. Wij hebben goede ervaringen met het kopen van onze 3D printers en benodigdheden bij verschillende webshops:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *