Ultimaker 3D Printer (3, S3, S5) review en kopen

Ultimaker 3D printers

Ultimaker 3D printer kopen

Op dit moment kan je verschillende modellen van de Ultimaker kopen in verschillende webshops. In dit blog lees je meer over de specificaties van de verschillende Ultimakers en waar je deze aan kan schaffen.


Ultimaker Geldermalsen

Ultimaker is een Nederlandse 3D printer fabrikant. In Geldermalsen kwamen in 2011 de eerste Ultimakers van de band rollen en sindsdien is het merk niet meer weg te denken uit het 3D printer-landschap. Deze high-end 3D printers zijn wereldwijd een succes en zijn uiterst gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.


Ultimaker Cura software

Cura is de open source snijapplicatie voor 3D printers waar Ultimaker momenteel gebruik van maakt.


Ultimaker S5

Prijs van de UM S5

De prijs van de UM S5 ligt rond de 6000 euro. Maar dan heb je wel één van de beste 3D printers in je bezit die er momenteel op de markt zijn!

Gebruiksvriendelijkheid
De UM S5 wordt compleet gemonteerd afgeleverd en je kan de printer verbinden met WiFi en voorzien van een camera. Daarbij is de S5 één van de weinige printers waarvoor je een Android of iOS app voor kan downloaden op je smartphone om je printproces nóg beter in de gaten te houden. De printer is plug and play, wat betekend dat je na installatie vrij snel aan de slag kan gaan.

De installering, setup en het gebruik van de S5 is ontzettend gemakkelijk. Door het handige touchscreen kost het je amper moeite om je eerste object geprint te hebben. Dit komt ook mede door de vooraf geprogrammeerde profielen voor verschillende soorten filament. Deze kan je inladen en je print wordt direct gestart.

Ultimaker S5 3D printer
Ultimaker S5

Ultimaker S5 specs

De Ultimaker S5 heeft twee extruders. Dit maakt printen met ondersteuning van bijvoorbeeld PVA filament zeer makkelijk.

[Lees hier meer over PVA filament]

Met een printvolume van 330 x 240 x 300 mm kan je grote objecten printen. Met een resolutie van 200 – 20 micron (met een nozzle van 0.4mm) geeft de S5 prints van uitstekende kwaliteit. Het verwarmde printbed is op geavanceerde manier af te stellen.

De UM S5 heeft een printsnelheid van <24 mm/s.

De sensoren die aanwezig zijn, signaleren wanneer het 3D filament bijna op is. De Ultimaker S5 gaat dan automatisch op pauze en pas weer printen als er nieuw filament wordt ingeladen. Erg handig wanneer je een groot object aan het printen bent!

Wat als ónhandig kan worden ervaren, is dat de S5 één spoelhouder heeft waar je twee spindels filament op kan plaatsen. Wil je dus de eerste verwisselen, dan moet de tweede er eerst afgehaald worden. Je wilt van de 2e spindel niet eerst het filament uit de extruder halen, en met een beetje manoeuvreren lukt dit ook best wel. Maar een tweede spindelhouder had prettiger geweest.

De UM S5 werkt met 2.85 mm filament. Elk merk is bruikbaar en zal goed printen. Wat wél handig is aan het eigen merk filament van Ultimaker, is dat er een chip in de spindel aanwezig is met informatie over het op de spindel aanwezige filament. Wanneer je de spindel op de houder van de S5 plaatst, zal de printer het herkennen en de standaard printinstellingen inladen. Erg handig, als je het ons vraagt!

De Ultimaker S5 is gebouwd om continu te printen en de uptime te maximaliseren. Zijn geweldige technische specificaties leveren prestaties waarop u kunt vertrouwen. De Ultimaker S5 helpt bij uw succes en is onderdeel van de complete Ultimaker 3D-printoplossing: een oplossing waar honderdduizenden professionals wereldwijd op vertrouwen.

 • Groot bouwvolume: 330 x 240 x 300 mm (13 x 9,4 x 11,8 inch);
 • Compatibel met zeer sterk glas- en koolstofvezelfilament;
 • Laagresolutie tot wel 20 micron (0,001 inch);
 • Open filamentsysteem: printen met elk materiaal van 2,85 mm;
 • 4.7 inch (11,9cm) touchscreen interface: winnaar van de iF Design Award 2019.

UM S5 en 3D filament

Bruikbare soorten filament voor de S5 zijn onder andere:

 • PLA
 • ABS
 • PC
 • TPE en TPU (wel wat uitdagender om mee te werken)
 • PETG
 • PVA
 • Nylon/PA
 • Wood, Carbon, etc.
 • HIPS

Let op! Ultimakers werken alleen met 3D filament met een diameter van 2.85mm.


Betrouwbaarheid Ultimaker S5

De UM S5 is een grote maar uiterst stabiele 3D printer. De behuizing is zeer sterk en de onderdelen zijn van hoge, duurzame kwaliteit. Het is echt een fantastische 3D printer voor professioneel gebruik of wanneer je voor je zaak gebruik maakt van 3D printing.

Bekijk de prijzen voor de Ultimaker S5


Ultimaker S3 kopen

Wil je graag een Ultimaker, maar dan iets voordeliger dan de S5? Bekijk dan eens de Ultimaker 3 of Ultimaker S3. Dit zijn Ultimaker printers met alle snufjes net iets minder goed uitgewerkt dan de S5 maar nog steeds 3D printers uit het top segment.

Ultimaker S3

Ultimaker S3 specs

De Ultimaker S3 is een compleet productiesysteem waar je op kantoor of in de studio op kunt vertrouwen. Met geavanceerde functies om een betrouwbare printervaring te garanderen, maar nog steeds simpel in gebruik dankzij een fantastische aanraakinterface en naadloze software-integratie.  

 • Dubbele doorvoer met een werkvolume van 230 x 190 x 200 mm (9 x 7,4 x 7,9 x 7,9 inch);
 • Laagresolutie tot 20 micron (0,001 inch);
 • Een open filamentsysteem dat compatibel is met glas- en koolstofvezelcomposieten; 
 • Dubbele filament doorvoersensoren waarschuwen je als het materiaal opraakt;
 • De interface van het 4,7-inch aanraakscherm: winnaar van de iF Design Award 2019.

Bekijk prijzen van de Ultimaker S3


Ultimaker onderdelen kopen

Een Ultimaker is een zeer complete en betrouwbare 3D printer. Maar het is en blijft een 3D printer waarvan, zoals bij alle 3D printers, onderdelen onderhevig zijn aan slijtage. Voor je Ultimaker is er gelukkig voldoende aanbod als het gaat om spare parts.

Maar er is meer te koop om je Ultimaker nóg completer en vollediger te maken..

Wil je bijvoorbeeld veel prints maken met filament met een metalen toevoeging, zoals bijvoorbeeld ABS+Carbon? Dan is er een speciale printkop te koop, speciaal voor abrasieve filamentsoorten.

Ga je grote projecten niet uit de weg, maar wil je aan één stuk door blijven printen? Dan is er een voor de S5 een Material Station te koop. Deze volautomatische filamentwissel hebben sensoren die herkennen wanneer een materiaal op raakt en laden automatisch een gelijkwaardig materiaal uit de Ultimaker S5 Material Station.

Vervelende luchtjes op de locatie waar je print? De Ultimaker Air Manager weet hier wel raad mee!

Uiteraard zijn zaken als printmonden, hot-ends, reinigingsfilament, etc. ook goed verkrijgbaar.

En zo kan je het zo gek niet bedenken, en Ultimaker heeft het ontwikkeld om jouw printervaring nóg prettiger te maken.

Bekijk het complete aanbod onderdelen voor de Ultimaker:

Ultimaker logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *