Waar kan je 3D Filament kopen?

3D Printer & Objecten

Waar koop je 3D filament?

Waar er een aantal jaar geleden nog verschillende slechte merken 3D filament op de markt aanwezig waren, is dat anno 2020 bijna niet meer het geval. Het filament is tegenwoordig goed doorontwikkeld. Dat heeft er voor gezorgd dat praktisch al het filament wat op de Nederlandse markt te koop is van prima kwaliteit is. In dit blog bespreken we verschillende merken 3D filament waarvan wij weten dat het goede kwaliteit is.

Verschillen in 3D filament

Zit er dan helemaal geen verschil in de merken 3D filament? Jawel, dat zeker wel. Er zijn verschillende producenten van hoogwaardig 3D filament die innovatief bezig zijn met hun producten. Het aanbod is vaak erg groot als het gaat over soorten en kleuren. De duurdere merken bevatten hoogwaardige grondstoffen, hebben een zuivere samenstelling en printen over het algemeen een stuk makkelijker dan de iets voordeligere concullega’s. Maar daar betaal je dan ook voor. 

Betaal je liever iets minder, maar wil je wel prettig kunnen printen? Dan is er voldoende keus. De kwaliteit ontloopt in veel gevallen elkaar niet, evenals de prijzen. Meestal zijn het merken met een minder breed aanbod in soort en kleur, maar wat ze aanbieden is gewoon goed te noemen.

3D filament spindels

Beste merken 3D filament

3DWare | Goed huismerk

Verkrijgbare types van het merk 3DWare zijn PLA en PETG. Beiden zijn verkrijgbaar in 2.85mm en 1.75mm:

www.3DWare.nl

Bekijk actuele prijzen van 3DWare filament:


Fiberlogy | Ruim assortiment

Goede kwaliteit filament met een diameter van 1.75mm. Veel kleuren en soorten verkrijgbaar, waaronder PP, PA, PLA, ABS, ASA, PETG en FiberSilk:

Bekijk actuele prijzen van Fiberlogy filament:


3DJake

Groot aanbod 3D filament van verschillende soorten, verkrijgbaar in 1.75mm.

Bekijk actuele prijzen van 3DJake filament:


Colorfabb | Hollands Glorie

Hoger segment 3D filament van Nederlandse bodem. Ruim assortiment, waaronder PLA, PETG, en PA. Verkrijgbaar in diameters van 1.75 en 2.85mm. Colorfabb heeft een groot aanbod in kleuren.

Colorfabb 3D filament logo

Bekijk actuele prijzen van Colorfabb filament:


Sunlu | PLA filament van 1.75mm

PLA filament in verschillende kleuren met een diameter van 1.75mm. Verkrijgbaar op spindels en in speciale verpakkingen die geschikt zijn voor de 3D pen.

Sunlu 3D filament logo

Bekijk actuele prijzen van Sunlu filament:


eSun | Voordelig, goed 3D filament

Goede kwaliteit filament. eSun heeft verschillende soorten te koop: ABS, PLA+, PVA, TPE en PCL. Verkrijgbaar in 1.75mm en 2.85mm en in veel verschillende kleuren.

ESUN filament logo

Bekijk actuele prijzen van eSun filament:


REAL filament | Nederlands Trots

Populair filament, geproduceerd in Nederland. Prima kwaliteit in een groot aanbod van kleuren. ABS, PLA, PLA satin, PETG, HIPS, en PVA zijn een greep uit het grote aantal soorten wat REAL te bieden heeft in verschillende kleuren.

Real Filament logo

Bekijk actuele prijzen van Real filament:


Plasticz | Ruim aanbod

Plasticz filament logo

Bekijk actuele prijzen van Plasticz filament:


FormFutura | Professioneel filament van Nederlandse bodem

Nederlanse producent van hoge kwaliteit 3D filament. Naast de gebruikelijke ABS, PLA, TPU en ASA filamenten, verkopen ze ook veel professioneel filament voor technische toepassingen. Diameters: 1.75mm en 2.85mm.

FormFutura filament logo

Bekijk actuele prijzen van FormFutura filament:


Innofil3D | Tegenwoordig Ultrafuse van BASF

PLA en ABS van goede kwaliteit in 1.75 en 2.85mm. Is overgenomen door BASF en gaat in de toekomst verder onder de naam Ultrafuse.

Innofil3d BASF filament logo
Ultrafuse BASF filament logo

Bekijk actuele prijzen van Ultrafuse filament:


Lay3rs | Hoge kwaliteit huismerk

Nederlands bedrijf met een huismerk filament van prima kwaliteit. Ruim assortiment in soorten en kleuren 3D filament. Onder andere verkrijgbaar: ABS, Woodfill, PP, PLA en TPU.

Lay3rs filament logo

Bekijk actuele prijzen van Lay3rs filament:


Polymaker | Groot aanbod 3D printing filament

Groot aanbod 3D filament. ASA, PC, PLA, ABS, en nog een aantal meer soorten zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Diameters: 1.75mm en 2.85mm.

Polymaker filament logo

Bekijk actuele prijzen van Polymaker filament:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *